Een kwetsbaar mens

> Recensie Stichting Pandora

Bespreking "Een kwetsbaar mens" door Pandora

De stichting Pandora zet zich in voor iedereen die psychische problemen heeft of heeft gehad. (www.stichtingpandora.nl ).

Boekbespreking door Nicolette, vrijwilligster bij Stichting Pandora

In dit boek komen 17 personen aan het woord die allemaal te maken hebben met de forensische psychiatrie.
Zo hebben er patiënten, ouders, vrijwilligers en psychiaters aan meegewerkt, maar ook b.v. een advocate, een geestelijk verzorger en een vertrouwenspersoon.
Het meest schrijnend vind ik dat ze eigenlijk allemaal schrijven dat het in de meeste voorzieningen hapert aan een goede behandeling, medicijnvoorziening of zelfs aan plaatsing!

Mensen die door een psychische stoornis een delict plegen komen vaak tussen wal en schip. Ook wordt er door ouders bij verschillende instanties aan de bel getrokken omdat ze merken dat het met hun kind helemaal fout loopt, maar dan moet er eerst iets ernstigs gebeuren voordat zo iemand wordt opgenomen. Meestal is de patiënt er dan ook een heel stuk slechter aan toe.

Ik vind het een heel aangrijpend boek en kijk met andere ogen naar ‘tbs-ers’ die zelf ook vaak afschuwelijke dingen hebben meegemaakt.

Bij dit boek hoort een website, waar je onder meer kunt lezen hoe het een aantal personen uit het boek verder is vergaan.

omhoog naar boven