Kleinkind onbereikbaar

> informatie middag

Informatiemiddag voor grootouders met een onbereikbaar kleinkind

Op vrijdag 30 oktober 2011 vond een informatiemiddag rondom het thema van dit boek plaats. Hieronder staat de samenvatting, met voor zover beschikbaar de presentaties.

Dagvoorzitter: Loeki Feringa.

Zoektocht met grenzen

mevrouw. E. Leijs, directeur particulier onderzoeksbureau.
Els Leijs stipte de problemen aan bij het zoeken naar (klein)kinderen als een van de ouders tegen dit contact is. Op welke leeftijd is het verantwoord een kind rechtstreeks te benaderen. Wat kun je doen om het leed te verzachten? Gaat het kind later op zoek naar opa's en oma's?

 
De rechten van grootouders

Mevrouw Mr. E.L.M. Louwen, Bierman advocaten te Tiel.
Diny Louwen is gespecialiseerd in familierecht (specialisatie scheidingsbemiddeling). Zij ging in op de juridische positie van grootouders bij verbroken verhoudingen. Tekst.

Irina

Het sprookje van de droom en de daad.

 

Grootouder: gedupeerd, maar assertief

Ada Busman.
Niet alleen de scheiding van kinderen kan contact tussen kleinkinderen en grootouders verstoren, maar ook de bemoeienissen van de jeugdhulpverlening kunnen negatief uitwerken. Wat kun je zelf doen als grootouder? Ada Busman ging niet bij de pakken neerzitten, maar vocht en vecht tegen ambtelijke molens. Een verhaal uit de praktijk.

 

Mediation

Hans Oosterveld.
Indien alle betrokkenen daar voldoende positief tegenover staan, is mediation een kansrijke oplossing om weer tot elkaar te komen. Wat kan de mediator doen om betrokkenen aan tafel te krijgen? Hoe "werkt" mediation? Aan welke voorwaarden moet worden voldaan?

 

Wat mogen we van de politiek verwachten?

Mevrouw M.L. de Pater-van der Meer, CDA.
Marleen de Pater is lid van kamerfractie van het CDA en voorzitter van de vaste Tweedekamer Commissie Justitie.

 

omhoog naar boven